Vuokrasuhde

Vuokrasuhde alkaa siitä kun olet allekirjoittanut vuokrasopimuksen ja toimittanut sovitun vakuuden. Alla lyhyesti tietoa vuokrasopimuksesi sisällöstä ja vuokranmaksukäytännöistämme.

 

Vuokrasopimus

Vuokrasopimus laaditaan kirjallisena molemmille osapuolille. Vuokrasopimus alkaa ja päättyy normaalisti sopimuksen mukaisesti ja se voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanomisaika on yksi täysi kalenteri kuukausi.

 

Vuokranmaksu

Vuokra maksetaan samalla laskulla jokaisen kuukauden 5. päivä etukäteen. Esim. helmikuun vuokra maksetaan siis helmikuun 5. päivä. Mikäli vuokraa korotetaan, tehdään se aina maaliskuun alusta lukien, vanhalla laskulla maksetaan aina siis seuraavan vuoden tammi- ja helmikuu. Mikäli vuokraa ei koroteta, uusia vuokralaskuja ei lähetä.

Vuokratakuu on normaalisti yksiöissä 300,00 euroa, kaksioissa 450,00 euroa sekä kolmioissa ja sitä suuremmissa asunnoissa 600,00 euroa. Vuokratakuu palautetaan asukkaalle vuokrasopimuksen päättyessä, mikäli kaikki maksuvelvollisuudet katsotaan suoritetuiksi. Vuokratakuun sijasta voidaan joissain tapauksissa käyttää myös kahden henkilön henkilötakausta.